Uniwersalna surówka ze świeżych warzyw pasuje nie tylko do obiadu. Jej przygotowanie zajmie kilka minut – wystarczy pokroić i wymieszać składniki. Przechowuj ją w słoikach i dodawaj do posiłków kiedy tylko masz ochotę.

Składniki na 10 porcji:

  • 1 duża główka białej kapusty (w sezonie młoda)
  • 3 marchewki
  • 1 duża papryka
  • Pół puszki kukurydzy
  • Natka pietruszki lub koperek
  • 2 łyżka musztardy
  • Sok z połowy cytryny
  • 2 łyżki soli
  • 1 łyżka erytrytolu
  • Pieprz

Wykonanie:

  1. Poszatkuj kapustę, paprykę pokrój w kosteczkę, marchew zetrzyj na dużych oczkach, a natkę posiekaj.
  2. Wymieszaj wszystkie składniki. Dopraw według swojego gustu.
  3. Przełóż do słoików i zajadaj do obiadu lub samą 🙂

Makro w 100g:

E: 40kcal

B: 2g

W: 8g

T: 1g